SD och hatet emot dem

(klippt från Sundsvalls Tidning´s ledare 12 september 2014)

Varför driver du den här kampanjen mot Sverigedemokraterna?

Jag har vid flera tillfällen anklagats för att driva en hatkampanj mot SD och deras väljare. Jag hatar inte SD:s väljare. Inte heller hatar jag deras politiker. Men jag hatar deras politik, för att den gör skillnad på människor, för att den inte värnar de grundläggande mänskliga rättigheterna. Därför är jag också väldigt rädd för att deras makt och inflytande ska öka, eftersom jag tror på en värld där vi bryr oss om och tar hand om varandra, oavsett etnicitet, sexuell läggning, kön, funktionshinder eller könsidentitet.


SD och mediegranskningen

(klippt från Sundsvalls Tidning´s ledare 12 september 2014)

Medierna är orättvisa mot SD och mobbar dem. Det finns rötägg i andra partier också.

Visst finns det rötägg i andra partier, och de granskas och ibland tvingas de avgå på grund av anmärkningsvärda uttalanden eller handlingar. SD granskas precis som andra partier, skillnaden ligger inte hur de granskas, utan i att SD inte är ett parti som andra. Deras politiker uppför sig inte som andra. Reinfeldt skulle knappast ha försvarat Ask, Borg och Bildt om de sprungit runt med järnrör på stan, kallat människor för "babbe" och "hora" och knuffat på främlingar. Inte heller brukar övriga partier uppmana sina medlemmar att – som Sverigedemokraterna gjort – ringa polisen om en journalist knackar på. Övriga partier är nämligen demokratiska och förstår journalistikens roll i en demokrati.


SD och den nedärvda essensen

(klippt från Sundsvalls Tidning´s ledare 12 september 2014)

Men SD pratar ju inte om ras eller etnicitet, de säger ju att det blir kaos om människor från olika kulturer blandas.

Både sant och inte. Rasism behöver inte handla om etnicitet. Kulturrasism är också rasism, och att peka ut människor som tillhör en särskild religion är rasism. Rasism är att inte tro på människors lika värde, att peka ut olika grupper som bättre eller sämre än andra beroende på var de råkar vara födda, vilken religion de tillämpar eller hur de ser ut.

SD:s tidiga propaganda var dock tydligt rasistisk utifrån etnicitet. Att de försöker tvätta bort rasismen offentligt betyder inte att de lämnat de rasistiska värderingarna, vilket också visar sig tydligt i avslöjande efter avslöjande om medlemmars och politikers rasistiska uttalanden. Senast igår avslöjades en film där SD-representanter smygfilmar personer och hånar dem baserat på varifrån de ser ut att komma.

I partiets eget principprogram, delen som handlar om Människan, står att läsa:

"Vi tror inte på teorin om att människor föds som blanka blad som kan fyllas med vilket innehåll som helst. (... ) Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen. (... ) Om det till exempel är så att en viss företeelse i olika varianter förekommit i nästan alla mänskliga samhällen i nästan alla tider, så menar vi att det är rimligt att anta att den på något sätt är kopplad till den mänskliga essensen."


SD och dess rasistiska retorik

(klippt från Sundsvalls Tidning´s ledare 12 september 2014)

Men sossarna har också en mörk historia, de grundade bland annat rasbiologiska institutet!

Sant. Men det är stor skillnad på vad ett parti gjorde för nära hundra år sedan när Europa såg helt annorlunda ut och på vad ett parti gör idag. De rasistiska sossarna lever inte längre och partiet driver en helt annan politik idag. SD:s nazism sträcker sig bara några få år tillbaka i tiden och syns fortfarande tydligt i deras politik och partiprogram. SD:s retorik påminner väldigt mycket om den som Nationalsocialisterna använde i Tyskland på 30-talet när Hitler gick till val, inte på att han ville utrota judarna, utan på att han skulle ordna jobb och välfärd åt tyskarna. Detta trots att judehatet och hans framtida planer inte var någon hemlighet.


SD och att hjälpa flyktingar på plats

(klippt från Sundsvalls Tidning´s ledare 12 september 2014)

Men det är väl bättre att hjälpa folk på plats än att hjälpa några få här i Sverige?

Det ena utesluter inte det andra. Sverigedemokraterna vill minska på biståndet – alltså hjälpen på plats. Dessutom är hjälpen på plats i de länder närmast krigshärdar som tar emot flest flyktingar enbart av akut karaktär, på lång sikt krävs mer än en filt och några matleveranser. SD bryr sig inte ett dugg om att hjälpa flyktingar, de bryr sig om att bevara Sverige svenskt, i meningen att de inte vill ha hit människor som är olika dem själva. Minst av allt vill SD ha hit muslimer, då de inte gör någon hemlighet av att de tycker att islam utgör ett reellt hot mot den svenska kulturen.


SD och att sätta grupper mot varandra

(klippt från Sundsvalls Tidning´s ledare 12 september 2014)

Men det stora flyktingmottagandet gör ju att vi inte har råd med vår egen välfärd?

Falskt. Vi har råd med både och. Men framförallt är flyktingmottagning inte en fråga om pengar utan om solidaritet och om människans grundläggande rättighet att röra sig fritt.

Dessutom vill inte SD begränsa invandringen för att rädda vår välfärd. SD vill begränsa invandringen oavsett kostnader. Invandring är på lång sikt en vinstaffär, men det struntar SD i eftersom de vill stoppa invandringen av ideologiska, rasistiska orsaker. SD har alltid talat om massinvandring, även under åren då vår flyktingmottagning var väldigt mycket mindre än idag.

Så sent som i våras sade partiets stabschef Linus Bylund att han skulle vara emot invandring även om han fick bevis på att den var ekonomiskt lönsam. Pratet om välfärd kontra flyktingmottagande är således bluff.


SD och kritiken mot invandring

(klippt från Sundsvalls Tidning´s ledare 12 september 2014)
 

Men man behöver inte vara rasist för att vilja stoppa eller begränsa invandringen.

Korrekt. Men SD vill begränsa invandringen av rasistiska skäl.


SD och integration

(klippt från Sundsvalls Tidning´s ledare 12 september 2014)

Men Sverige har ju totalt misslyckats med integrationen, något måste göras!

Det är sant att integrationspolitiken i Sverige lämnar mycket övrigt att önska. Problemet med SD är att de inte har någon sådan politik alls, tvärtom vill de lägga ner i princip alla verksamheter som syftar till att öka integrationen i samhället, och därmed försvåra istället för att underlätta för människor som kommer hit från andra länder. I Sundsvall till exempel vill de slopa hemspråksundervisningen, ta bort bidrag till föreningar som jobbar för invandrare, och ta bort rätten till kommunal information på andra språk än svenska samt rätten till tolk. Hur ska en människa kunna integreras om hen inte kan ta del av samhällsinformation på samma villkor som andra?


SD´nolltolerans mot rasism

(klippt från Sundsvalls Tidning´s ledare 12 september 2014)

Men SD har ju nolltolerans mot rasism i sitt parti och säger att de vill stå upp mot rasismen?

Det är helt enkelt inte sant. SD vill ha makt. De är inte dummare än att de förstår att de inte kan gå till val på prat om ras eller människoförakt, därför ljuger de om detta. Nolltoleransen gäller endast de personer som avslöjas i massmedia för att ha gjort rasistiska uttalanden, och då framförallt för att bli av med personer som antingen sätter sig upp mot ledningen eller helt enkelt är inkompetenta som politiker. Det finns många exempel på personer i partiledningen som upprepade gånger sprider rasism men som ändå är kvar i partiet. Nyligen presenterades en undersökning av Expo som visade att var tredje person som kandiderar för SD brukar sprida material som SD inte anser är okej enligt nolltoleransen. I Västernorrland är siffran så hög som fyra av fem kandidater. Detta görs öppet men så länge inte medierna pekar ut dessa personer får de stanna i partiet.

Många ledande Sverigedemokrater har sin bakgrund i nazismen, och partiet föddes ur den öppet rasistiska rörelsen BSS – Bevara Sverige Svenskt. Att de putsat ytan förändrar inte deras grundläggande värderingar i sak.


RSS 2.0