Förortsdebatten

Mehrtab Motavvas och Linnéa Bruno skriver i ETC
 

"Förorterna är inte bara Vänsterpartiets ansvar

Efter vänsterpartisten Amineh Kakabavehs debattartikel i Expressen om kvinnoförtrycket i förorten har många uttryckt kritik mot Vänsterpartiet för att inte stå upp bakom partikamraten i debatten. Men det är lika orimligt att anklaga V för svek mot förorten som Fi för svek mot våldsutsatta, skriver dagens debattörer.

 

Frågan är vad den tidigare och nuvarande regeringen vill göra för att motverka religiös extremism, kvinnoförtryck och homofobi? Vi tror att ett stärkande av demokratin på alla nivåer är avgörande, inte minst genom ungas inflytande. De nedskärningar som särskilt drabbat redan utsatta områden stärker religiös fundamentalism och nationalism. Att rusta socialpolitiskt och ge inte minst kvinnor möjlighet till ekonomisk självständighet är viktigt. Men problemen har inte enbart ekonomisk-materiell grund, utan handlar även om normer och värderingar. Könsförtryck, rasism, homofobi med mera försvinner inte automatiskt med mindre klassklyftor.

 

Vi välkomnar att fler röster nu hörs och att debatten om förorten nyanseras och inriktas på medborgarinflytande och jämlikhet i alla dimensioner, snarare än på repression och missriktade anklagelser.

Låt oss ta gemensamt ansvar för utmaningarna i svenska förorter!"

http://www.etc.se/debatt/fororterna-ar-inte-bara-vansterpartiets-ansvar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0