Vänsterpartiets program och politik

Många jag diskuterar politik med på nätet (sociala medier) frågar mig om Vänsterpartiet är ett enfrågeparti. Detta då de uppfattar det som att Jonas Sjöstedt enbart pratar om vinster i välfärden. 
 
Tänkte upplysa er som läser detta om var man kan hitta och därmed själv läsa Vänsterpartitets politisk program. 
 
Men innan jag gör det vill jag klargöra om varför Jonas pratar så mycket (men givetvis inte bara) om vinster i välfärden: Vänsterpartiet är ännu så länge (?*) det enda partiet som tagit en klar ståndpunkt MOT vinster i välfärden. Skolor, barnomsorg, sjukvård och äldrevård är ju i princip finansierad med skattemedel och Vänsterpartiet vill därför att dessa resurser skall investeras till det som de är ämnade för. Barnen och vårdtagarna. Inte till vinster som forslas ut ur Sverige till riskkapitalister och skatteparadis.
 
Vänsterpartiet har en ypperlig hemsida att hämta information om vad vi vill göra med vår politik. Helst då i regeringställning allra senast i september 2014.
 
http://www.vansterpartiet.se/politik/
 
Ovan är länken till starten för den information som handlar om Vänsterpatiets politik. Genom att välja i den drop-downmenyer som man hittar till höger kan man sedan läsa om varje enskild punkt.
 
  • Politik A-Ö (här presenteras punkterna i programmet i bokstavsordning)
  • Fördjupning (Här kan du läsa om Vänsterpartiets politik i en mer fördjupad form)
  • Den tredje rutan handlar om länkar till ytterligare politiskt materal
 
* Till dags datum det enda partiet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0